Van de week ontdekte ik een nieuwe applicatie van LinkedIn, redelijk verstopt in de App Store van Apple. Ik was verrast door de supermooie omgeving waar ik in terecht kwam. Zal dit de vervanging worden van de huidige app? Geen idee, voorlopig moet je er ook voor betalen, maar liefst € 3,59.

ProInsights

Zoekt en gij zult vinden: Linkedin ProInsights.

linkedin app

Lay out 

Eenmaal geïnstalleerd, dan zie je een indrukwekkende omgeving van je profiel verschijnen. Deze wisselt continu, dus je ziet nooit de zelfde lay out. Uiteraard is alles wat je ziet, wel gebaseerd op de gegevens uit je profiel. Alleen het bovenste balkje, met je foto en LinkedIn Quotient, blijft altijd hetzelfde.

Scroll je verder naar beneden, dan  zie je onder andere:

  • al je werkervaringen van links naar rechts in chronologische volgorde
  • een aantal willekeurige profielfoto’s van je contacten waarop je kunt klikken om hun volledige profiel te zien
  • de bedrrijven waar je het meest mee geconnect bent middels je connecties
  • het percentage van de landen waar je connecties vandaan komen
  • een willekeurige aanbeveling (als je die hebt)
  • een wistjedatje
  • een willekeurige connectie met zijn gegevens

linkedin app

Rechts bovenin zie je 5 opties, waarvan de eerste 4 nuttig. De 5de is reclame voor andere apps. Van links naar rechts: je netwerkupdates, je connecties, je instellingen, hulp bij iedere pagina.

linkedin app

Je netwerkupdates

Ik klik op het eerste icoontje en zie alle updates uit mijn netwerk verschijnen.

linkedin app

Wat heel mooi gedaan is, is dat je kunt kiezen welke updates je wilt zien.

linkedin proinsights

  • alleen je eigen updates
  • de updates van je netwerk
  • de gedeelde updates in je netwerk
  • updates in groepen
  • Q & A’s (hey, waren die niet weg?)
  • vactatures
  • updates van bedrijven

Zet ik bijvoorbeeld alle icoontjes uit, behalve de eerste, dan zie ik alleen mijn eigen updates. Bovenin kun je ook zelf nieuwe updates plaatsen.

linkedin app

Je connecties

Als we weer terug gaan naar het begin scherm, dan kies ik voor het tweede icoontje rechtsboven. Ik kom bij mijn connecties uit en heb keuze deze weer te geven in verschillende soorten “rolodexen”. Links bovenin zie je 4 opties. Kies je de eerste, dan krijg je een ronddraaiende kaartenbak. Met de 3 extra icoontjes kun je vervolgens nog voor verschillende varianten kiezen. Je kunt op eerste letter voornaam zoeken, met de zoekfunctie of gewoon scrollen totdat je bij degene bent waar je wilt zijn. Ik zoek op Rik en krijg alle namen waar Rik in verwerkt zit, dus ook Erik, Frederik, enz. en ook in achternamen. Vind ik zelf niet zo handig.

linkedin app

Klik je op de “i” rechtsboven het kaartje, dan krijg je summiere informatie over de connectie te zien en de optie om hem een persoonlijk bericht te sturen. Gelukkig kun je ook op “Full profile” klikken om het volledige profiel te zien. Gek genoeg word je hier wel doorgeleid naar de “gewone” app van Linkedin.

linkedin app

Met het tweede icoontje linksboven, krijg je overzichtelijk een pallet van al je contacten te zien. Verder werkt het hetzelfde als de voorgaande kaartenbak.

linkedin app

Het derde icoontje links boven laat een wereldbolletje zien. Door hier op te klikken zie je goed waar je netwerk zich wereldwijd bevindt. Handig als je snel op zoek bent naar iemand in een bepaald gebied.

linkedin app

Tot slot zie je linksboven nog een vierde icoontje, deze vind ik redelijk vaag. De bolletjes met aantallen staan voor de labels waar je je connecties aan hebt hangen (bekend van groepen, collega’s, vrienden, klasgenoten, enz.). Klik je op een bolletje, dan springt deze open en zie je een aantal van deze contacten. Het is m.i. een beetje gokken welk bolletje wat is en je ziet ook niet alle connecties. Het nut van deze optie ontgaat mij dan ook, ondanks dat het er wel grappig uitziet.

linkedin app

linkedin app

Instellingen

We gaan weer even terug naar het begin scherm en klikken op het derde icoontje rechts bovenin. Dit zijn je instellingen. Je kunt hier zelf kiezen uit een aantal kleurenmogelijkheden voor je lay-out, of je wilt dat gegevens allemaal willekeurig worden weergegeven of afwisselend eerst de een, dan de ander, en hoe vaak je het wilt refreshen. Als laatste krijg je de mogelijkheid om de je profiel vanuit deze app te delen.

linkedin app

Conclusie

Een ontzettend mooie, leuke app. Ik vraag me af wat LinkedIn hier verder mee gaat doen. Ik vind € 3,59 wel vrij veel voor deze app, het biedt namelijk op zich geen extra functionaliteiten op de huidige app, behalve dat het een quotient aan je profiel hangt en het er in mijn optiek veel mooier uit ziet. Verder ontbreekt natuurlijk het volledige profiel. Ik hoop dat dat er nog bij komt, dan ga ik deze app met veel plezier gebruiken.