Volgers aantrekken voor je LinkedIn bedrijfspagina, hoe doe je dat? Uiteraard door het plaatsen van goede content. En je hoopt door de likes en reacties dat je pagina opvalt in de netwerken van je volgers, maar wat kun je verder nog doen om je bedrijfspagina op LinkedIn op te laten vallen? Ik geef je 5 manieren om (nog meer) volgers aan te trekken.
Tip 1: gebruik je e-mailhandtekening, website en eventueel visitekaartjes
Iedereen binnen jouw organisatie heeft e-mail en waarschijnlijk hebben de meeste collega’s een digitale handtekening. In welke vorm dan ook. Waarom zou je daar niet direct je LinkedIn bedrijfspagina ook bij vermelden? Je kunt de link zelf in je handtekening zetten maar het ook met een logootje netter maken zoals ik hier in het voorbeeld gedaan heb. Afhankelijk van je mailsysteem kun je gewoon een afbeelding gebruiken met daaronder een hyperlink.
Hetzelfde geldt voor je website, zet het LinkedInlogo (het liefst) bovenaan of onderaan in je footer.
Je kunt de link naar de bedrijfspagina ook op een visitekaartje meenemen, maar de ervaring leert dat medewerkers daar liever hun persoonlijke profiel op vermelden (wat ik ook een logische keuze vind). Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de adresgegevens te vervangen voor de link naar de pagina, of de link daaronder plaatsen, maar dat is een persoonlijke keuze.
Tip 2: Gebruik je nieuwsbrief of andere kanalen
Ook je nieuwsbrief biedt opties. Neem daarin de link naar je bedrijfspagina standaard op zodat mensen jullie pagina ook weten te vinden. Je plaatst deze bovenaan of onderaan je nieuwsbrief. Mailchimp, maar ook andere tools, bieden hierin verschillende mogelijkheden die het je vrij makkelijk maken.
Buiten dat je je LinkedInpagina je nieuwsbrief standaard als logo meeneemt, kun je natuurlijk ook af en toe een oproep doen om je LinkedIn bedrijfspagina te volgen. Geef aan dat je een informatieve en interessante pagina hebt op LinkedIn die mensen vooral op de hoogte houdt van alle ins en outs omtrent de organisatie en medewerkers. Uiteraard zal je soms overlappen qua content, maar ga er vanuit dat niet iedereen alles leest. En daarnaast geldt uiteraard ook de kracht van de herhaling dus helemaal niet erg als iemand je post twee keer ziet.
Hetzelfde geldt voor alle andere mediakanalen. Bedenk wel dat ieder platform verschillend is dus je tekst op Facebook zal misschien iets anders zijn dan die op Twitter, Instagram, Pinterest of welk ander kanaal ook. Heb je een (digitaal) magazine, dan vermeld je het uiteraard ook daarin en misschien zelfs wat uitgebreider. Vertel er bijvoorbeeld bij waarom jullie de bedrijfspagina gekozen hebben als communicatiemiddel. Stel daarin je medewerkers ook voor, dan geeft het de pagina een gezicht en zullen mensen eerder geneigd zijn jullie te volgen.
Op je bedrijfsprofiel zie je een optie die je hier heel makkelijk voor kunt inzetten: ‘Pagina delen’.
Ben jij ook beheerder van een bedrijfspagina en zou je ook meer willen leren over het inzetten van content zodat je meer je doelgroep aanspreekt? Iedere maand organiseer ik vanuit Digital Moves een open training maar uiteraard zijn er ook incompany mogelijkheden!
Tip 3: Nodig je connecties uit
Een optie waar veel om te doen is, maar gelukkig is het weer mogelijk: je connecties uitnodigen. Wel met beleid, het is niet de bedoeling dat je als beheerder klakkeloos iedereen uit je netwerk deze kant op trekt, maar ga bewust door de lijst en kies degenen waarvan je denkt dat ze ook interesse hebben in je pagina, zoals klanten en samenwerkingspartners. Je kunt per maand maximaal (met alle beheerders) 100 connecties uitnodigen. Het werkt volgens een beloningsysteem: iedere keer als iemand je uitnodiging accepteert krijg je je ‘credit’ terug.
Je kunt alleen als beheerder je connecties uitnodigen. Maak om en om je collega’s beheerder, ga er er naast zitten en nodig ook uit haar of zijn lijst met connecties de nodige mensen uit.
Alleen als je collega dit wil uiteraard ;)
Tip 4: Laat collega’s een bericht op de tijdlijn plaatsen
Je collega’s zijn een belangrijke factor om de LinkedIn bedrijfspagina meer volgers te laten krijgen. Laat ze op hun eigen tijdlijn een keer een oproep doen om de bedrijfspagina te volgen. Uiteraard iedereen met zijn eigen bewoordingen en niet allemaal tegelijk!


Tip 5: Adverteren
Niet gratis maar wel heel effectief om snel volgers aan te trekken is adverteren. Vooral de gesponsorde updates doen het goed en als je zorgt dat het niet als spam door de tijdlijn getoond wordt maar als een aantrekkelijke update, dan weet ik zeker dat je daar je database flink mee vult. Je kunt heel gericht je doelgroep bepalen in Campagnebeheer en daarmee ook de juiste volgers aantrekken die je wilt hebben. Denk aan bedrijfsnamen waar mensen werken maar ook hun functies. Of leden van groepen die toch al een bepaalde interesse hebben richting jullie vakgebied.
BONUSTIP
Een tip die ook vrij simpel toe te passen is en die nog maar weinig mensen kennen: licht drie (belangrijke) hashtags uit op je bedrijfspagina.
Op het moment dat je dat doet, kun je ook als bedrijfspagina deelnemen aan conversaties in die hashtaggroepen. Door te reageren word je account-logo en jullie expertise zichtbaar, klikken mensen uit nieuwsgierigheid misschien wel verder, zien daar uiteraard een prachtige pagina met leuke content, et voila… een volger erbij ?
Heb jij nog een gouden tip? Deel het met ons in de reacties hieronder!
Het volgen van andere bedrijven met je/namens je bedrijfspagina kan ik niet vinden. Ik beheer meerdere bedrijfspagina’s – hoe kan ik namens een bepaald bedrijf een ander bedrijf volgen? Ik kan dit niet terug vinden…
Dat kan ook niet Monique, je kunt alleen als persoon bedrijven volgen.
Hoi Corinne. Ik heb eigenlijk twee vragen waarvan ik de antwoorden niet kan vinden in je boeken ;). De eerste betreft connecties uitnodigen voor de bedrijfspagina. Ik krijg een lijst te zien met connecties die ik kan uitnodigen. Maar deze lijst is niet compleet. Ik krijg altijd dezelfde connecties te zien, niet bijvoorbeeld mijn nieuwe ‘onlangs toegevoegde connecties’. Hoe kan ik deze weergegeven lijst vernieuwen? Vraag twee betreft adverteren. Ik maak gebruik van Sales Navigator. Vele uren heb ik hieraan besteed om lijsten te maken, zowel leads- als accountlijsten. Nu ik hier eindelijk mee klaar ben wil ik gericht gaan adverteren. Ik mag toch aannemen dat dat zou moeten kunnen, waarom zou je anders deze lijsten gaan maken? Maar ik zie nergens in campagnebeheer waar ik een lead- of accountlijst kan selecteren als doelgroep. Kun jij mij verder helpen? Alvast bedankt!
Hi Emile, dat van die connecties durf ik niet te zeggen. Heb je gerefreshed op het moment dat je de lijst voor je hebt? Misschien andere browser pakken of cache legen? Het klinkt alsof het systeem je lijst niet update namelijk. Anders zou ik LinkedIn zelf even benaderen, die kunnen aan de achterkant meekijken en eventueel een reset uitvoeren.
Voor wat betreft je andere vraag: helaas… je kunt nog niet targetten op deze doelgroep :( Ik weet wel dat LinkedIn er mee bezig was, ik ga eens navragen of dat nog gaat gebeuren. Wat kan zijn is dat het in NL niet uitgerold is omdat onze wetgeving anders is. Misschien dat het AVG-technisch niet te verantwoorden was, maar ik weet dat niet zeker. Ik ga er achteraan!
Hi Nicoline, voor een zzp’er is een persoonlijke profiel veel belangrijker, mensen praten met mensen, veel minder met bedrijfspagina’s/logo’s. Wel zou ik de bedrijfspagina aanmaken. Nooit gek om een plek voor je bedrijf zelf te hebben, je kunt dan eventueel ook adverteren en mocht je groeien in de toekomst, dan heb je in ieder geval alvast wat opgebouwd. Of je er content op plaatst, dat hangt er vanaf… wel leuk om hem alvast wat leven in te blazen natuurlijk maar anders gewoon even een mededeling in een update of het infostuk dat je vooral op je persoonlijke account actief bent.
Hi Corinne. Ik ben zzp’er, heb wel een bedrijfspagina aangemaakt, maar post eigenlijk meer op mijn persoonlijke pagina. Raad je zzp’ers ook aan een bedrijfspagina te maken en dan daarop te posten? Of is een bedrijfspagiba aantrekkelijker voor bedrijven met meerdere medewerkers.
Waar zie je dat Andrew? Heb uiteraard direct even gecheckt maar zie die tekst niet op die manier terug. Kijk je toevallig in de Engelse omgeving?
t, et voila … a follower there bij
Dutch English?